Fie ca e vorba de o aniversare sau de o sarbatoare, casa ta nu arata la fel dupa ce  gazduiesti multi invitati. Curatenia poate deveni un motiv de stres chiar din timpul evenimentului, insa lucrurile nu ar trebui sa fie asa. De fapt, procesul de curatenie dupa un eveniment poate fi chiar rapid, daca ai o metoda bine organizata. Iata ce pasi ar trebui sa urmezi atunci cand faci curatenie dupa un eveniment cu multi participanti:

  1. Strange gunoiul

Primul pas este sa iei un sac incapator si sa strangi toate gunoaiele, precum ambalaje, sticle sau farfurii de unica folosinta. In cazul in care ai posibilitatea sa reciclezi, sorteaza gunoaiele pe categorii. Daca invitatii au fumat in interior, atunci trebuie sa golesti scrumierele, iar ulterior sa elimini mirosul de tigara din casa (explicam cum sa faci acest lucru aici).

  1. Spala vasele

Apoi, strange vasele murdare din casa si pregateste-le pentru spalat. Arunca resturile de pe farfurii, umple chiuveta cu apa calda si pune vasele la inmuiat, ca sa le poti curata mai usor.

  1. Ocupa-te de textile

Rareori exista evenimente la care sa nu se pateze o fata de masa sau o cuvertura. Strange si pune la masina de spalat toate textilele murdare, precum servete, prosoape de bucatarie sau fete de masa, asa cum sugereaza si Cleanipedia.

  1. Timpul pentru ordine

In acest punct, casa incepe sa arate mai bine si e timpul sa strangi orice obiect care nu este la locul lui. In caz contrar, lucrurile lasate la intamplare te vor incurca si nu vei putea face curatenie in mod eficient.

  1. Sterge suprafetele

Dupa un eveniment, suprafete precum mesele si blaturile aduna pete si trebuie curatate. Modul in care faci acest lucru depinde de materialul din care sunt acestea facute.

  1. Curata podelele

Nu in ultimul rand, covoarele si podelele trebuie aspirate. Apoi, poti da cu mopul, folosind o solutie dezinfectanta.

 

Bineinteles, acesti pasi simpli se pot transforma intr-o corvoada atunci cand esti obosit. Chiar si atunci, ai o solutie simpla: sa apelezi la servicii de curatenie la domiciliu. Nu doar ca toate urmele lasate de musafiri vor disparea, dar te vei alege si cu o curatenie profesionista.

 

Sursa foto: Deposit Photos