Te-ai decis ca locuinta ta are nevoie de o renovare. Cel mai probabil, ai stabilit un buget aproximativ si ai stabilit care sunt schimbarile pe care ti le doresti. Odata ce ai ales si o echipa potrivita pentru nevoile tale, va trebui sa treci de la planificare la pregatiri propriu-zise. Uite ce e bine sa faci inainte, in timpul si dupa renovarea locuintei:

Inainte de renovarea locuintei

In primul rand, trebuie sa comunici cu echipa de constructori. Ai nevoie sa stii intre ce ore vor lucra si care este termenul aproximativ de finalizare al proiectului.

In al doilea rand, ai nevoie sa iti pregatesti locuinta. Va trebui sa iti strangi obiectele personale din camera supusa renovarii. Le poti depozita temporar in cutii de carton, care trebuie inchise pentru a evita depunerea prafului. Piesele mici de mobilier, cum ar fi scaune sau mici dulapuri, pot fi duse in alta zona a locuintei, pentru a nu incurca in timpul lucrarilor. Totodata, trebuie sa scoti din camera respectiva toate covoarele si plantele. Piesele mari de mobilier ar trebui acoperite cu o folie protectiva.

In timpul renovarii locuintei

Lucrurile pe care trebuie sa le ai in vedere in timpul renovarii au de-a face cu zona renovata si cu durata proiectului. De exemplu, daca iti renovezi bucataria, va trebui sa iti adaptezi obiceiurile pe perioada renovarii. Ai putea muta anumite electrocasnice mici (precum cuptorul cu microunde si cafetiera) in alta camera, ca sa le poti folosi in continuare, potrivit carolcassara.com.

Dupa renovarea locuintei

Treaba nu se termina odata cu renovarea. Chiar daca lucrarile sunt gata, in urma constructorilor raman cantitati insemnate de praf si pete de vopsea. In cazul proiectelor mai ample, vei avea de-a face si cu moloz. De aceea, e bine sa iti aloci suficient timp dupa renovare pentru curatenie. Daca nu ai timp, exista si alte solutii: poti apela la servicii profesionale de curatenie dupa constructor. Astfel, vei avea casa luna dupa renovare, fara un efort suplimentar.

 

Sursa foto: Deposit Photos