Succesul unui magazin depinde de modul in care prezinta produsele catre clienti. Organizarea unei vitrine depinde de multi factori, printre care si intervalul de preturi practicate de magazin. Pe de o parte, un magazin cu preturi mici va trebui sa indice prin vitrina ofertele, reducerile si preturile mici, atragand astfel persoanele interesate. Pe de alta parte, un magazin de lux va trebui sa investeasca mai mult in aranjarea vitrinei; pentru acesta, sunt mai importante creativitatea, unicitatea si, in general, acele caracteristici care fac produsele sa fie speciale.
Insa oricare ar fi tipul magazinului, o vitrina prafuita sau pe care sunt urme de praf va sabota eforturile de vanzari. Clientii au mai putina incredere intr-un magazin care nu e bine intretinut si, oricat de curat ar fi in interior, o vitrina care nu e suficient de curata descurajeaza o parte din clienti sa intre. Iata cateva sfaturi ca sa pastrezi vitrina magazinului impecabila:
1. Incepe de la rame
Ordinea e importanta: daca nu incepi cu ramele, murdaria acumulata pe acestea iti va compromite aspectul geamului. Ofera o atentie sporita colturilor si curata-le in profunzime, atat cele din interiorul magazinului, cat si cele din exterior.
2. Curata bine vitrina, indiferent de inaltime
Uneori, poate fi dificil sa cureti vitrinele care sunt foarte inalte. De aceea, ai nevoie de echipament pe masura, care iti permite sa ajungi usor chiar si in partea de sus a vitrinei. O scara si un instrument extensibil de sters geamuri sunt obligatorii.
3. Nu lasa urme pe sticla
Ca geamul sa fie impecabil, e bine ca intai sa il speli cu apa, detergent (detegentul de vase sau sapunul lichid functioneaza bine) ca sa elimini impuritatile. De abia apoi vine pasul in care sa pulverizezi solutie speciala pentru geamuri. Ca sa eviti urmele pe sticla, sterge-le la final cu prosoape groase din hartie sau cu carpe din bumbac sau microfibra. Totodata, e bine sa cureti vitrina intr-un moment in care nu bate soarele direct in geam, ca sa nu se usuce prea repede solutia pe el si sa lase urme.
4. Stabileste un program de curatare a vitrinei
Vitrina nu ar trebui sa arate niciodata murdara sau prafuita, asa ca ar trebui sa faci un program de curatare in functie de cat de repede se murdareste. In functie de amplasarea magazinului si de alti factori, poate fi vorba de cateva zile sau o saptamana.
Totodata, curatarea vitrinei nu e o activitate pe care sa o faci cand ai timp liber. Mereu vor fi activitati care te vor impedica de la a o sterge in mod regulat, asa ca daca nu iti impui sa o cureti, vei ajunge sa stai cu vitrina murdara. In lipsa timpului liber, e mai bine sa apelezi la servicii de curatenie pentru spatii comerciale.
Sursa foto: Deposit Photos