Nu subestima cat de important este curatenia in depozit. Un depozit dezorganizat, prafuit si murdar va fi un mediu de lucru neplacut pentru angajati si, in timp, va conduce la demoralizarea acestora. In plus, fara un depozit curat, nu poti asigura conditii de lucru sigure pentru oameni, iar marfa se poate degrada.

De aceea, asigura ca depozitul tau este bine intretinut si ca exista un plan clar de curatenie, fie ca e vorba de cea obisnuita sau de cea generala. Daca nu dispui de personalul necesar pentru curatenia depozitului, atunci ar trebui sa colaborezi cu o firma serioasa, cu experienta in curatenia spatiilor comerciale si industriale.

 

Automatizeaza sarcinile cat mai mult

Cu cat este  mai mare depozitul, cu atat este mai putin fezabil sa faci curatenie manual. Imagineaza-ti cat dureaza sa dai cu mopul pe o suprafata de 500 mp si sa repeti aceasta sarcina odata la cateva zile – dar si ce ai putea face cu acest timp irosit. Achizitioneaza aparate care sa reduca timpul sarcinilor de curatare al depozitului; cu cat sistemele sunt mai automate si necesita mai putina resursa umane, cu atat mai bine. Bineinteles, exista si limitari legate de buget. Nu in toate cazurile merita sa investesti sume mari in aparate de curatare.  

 

Include curatenia in sarcinile curente

Nu se poate vorbi despre un proces de curatenie eficienta daca personalul depozitului nu este instruit sa o pastreze. Dupa fiecare sarcina dusa la bun sfarsit, personalul ar trebui sa faca retusurile necesare, fie ca e vorba sa adune gunoiul sau sa stranga mizeria cazuta pe jos, cu matura si farasul.

 

Pune la indemana produsele de curatenie

Nu poti incuraja cu adevarat angajatii sa pastreze curatenia daca produsele necesare sunt stranse intr-un dulap greu accesibil. Asigura-te ca persoanele din depozit au acces rapid la instrumente si produse consumabile de curatenie, fie ca e vorba de solutii, carpe sau saci de gunoi.

 

Sursa foto: Deposit Photos