Aspectul toaletei de la locul de munca este un indiciu bun pentru a determina valorile unei companii. O baie murdara, cu mirosuri neplacute va oferi angajatilor si clientilor o opinie negativa despre managementul companiei. De aceea, este extrem de important ca baia sa fie cat mai curata si igienica. Insa, daca nu apelezi la servicii profesionale de curatenie, trebuie sa implementezi un program drastic de curatenie. Citeste in continuare despre lista obiectelor necesare pentru curatenia toaletei si modalitatile de a curata toaleta rapid si eficient.

 

Produsele necesare pentru curatenia toaletei

Pentru a curata cu succes orice suprafata sau murdarie, ai nevoie de cateva produse care sa te ajute. E bine sa le tii la indemana ca sa fii mai eficient, potrivit marthastewart.com. Iata de ce obiecte ai nevoie pentru a igieniza toaleta de la locul de munca:

  • Lavete din microfibra
  • Perie pentru vasul de toaleta
  • Solutie de curatare pentru sticla
  • Solutie de curatat vasul de toaleta
  • Solutie spray de curatare a baii
  • Mop si galeata

 

Pasii necesari pentru curatarea toaletei

In primul rand, curatarea toaletei de la locul de munca trebuie sa fie cat mai frecventa, in cele mai multe cazuri chiar zilnica. Frecventa depinde de numarul de angajati si de tipul afacerii. Din fericire, aceasta poate fi realizata rapid.

Incepe prin a debarasa gunoiul si continua prin a curata vasul de toaleta. Aplica solutia de curatat si asteapta 10 minute. Apoi, utilizand peria, incepe sa cureti interiorul vasului. Trage apa si apoi curata colacul si exteriorul vasului, cu ajutorul unei lavete din microfibra si a unei solutii pentru curatenia toaletei.

Continua cu igienizarea chiuvetei, utilizand o laveta si un spray de curatare a suprafetelor din baie. Ai grija sa cureti bine chiuveta, suprafetele exterioare si robinetul. Curata oglinda utilizand o solutie pentru sticla si o laveta corespunzatoare acestei suprafete. La urma, sterge toate celalalte accesorii care se afla in baie: cosul de gunoi, uscatorul de maini, suportul de servetele. Stocheaza baia cu sapun, hartie igienica si servetele. Finalizeaza cu igienizarea podelei. Foloseste mopul si solutia destinata curatarii suprafetelor din baie.

 

Sursa foto: Pexels