Casele de marcat sunt esentiale oricarei afaceri care opereaza cu bani cash. De asemenea, acestea fac parte din obiectele care formeaza impresia clientului despre firma, fiind usor de observat. De aceea, aspectul si mai ales curatenia acesteia este extrem de importanta.

Atunci cand angajatul opereaza casa de marcat atinge si bani, multe bacterii ajung pe butoanele acesteia. Astfel, aceasta se murdareste extrem rapid si are nevoie frecvent de o dezinfectare. Uite cum sa realizezi curatarea casei de marcat:

1. Elibereaza casa de marcat inainte de a incepe curatarea acesteia

Inainte de a te apuca efectiv sa cureti casa de marcat, trebuie sa ai grija sa o eliberezi de toti banii si de bonuri. Pune toate bancnotele si monedele intr-o cutie cu cheie pentru a fi in siguranta. De asemenea, ar fi recomandat sa numeri cati bani se afla in casa de marcat, inainte de a te apuca de curatat. Dupa ce ai scos totul din ea, intoarce-o cu susul in jos si clatin-o usor pentru a te asigura ca praful sau alte particule o sa cada.

2. Incepe curatarea casei de marcat prin stergerea prafului

Inainte de a incepe dezinfectarea, este bine sa indepartezi tot praful din si de pe casa de marcat. Mai intai utilizeaza o pensula de pictat si curata bine spatiile dintre butoane. Dupa aceea, foloseste un aspirator de mana si curata bine de praf toata casa de marcat.

3. Continua cu dezinfectarea casei de marcat

Acum poti incepe dezinfectarea casei de marcat. Foloseste un prosop din microfibra umezit si sterge intreaga suprafata a casei de marcat cat mai bine. Clateste prosopul de cat mai multe ori, dar ai grija sa il storci bine. Apoi, folosind betisoare de vata imbibate in spirt, curata fiecare tasta in parte, dar si spatiile dintre acestea. Finalizeaza curatarea casei de marcat prin stergerea ecranului cu un prosop de microfibra umezit in spirt.

Sursa foto: Deposit Photos