Depunerea prafului pe suprafetele din casa ta este o problema enervanta. Mai ales in perioada de vara, cand praful este favorizat de aerisirile frecvente, si este nevoie sa il indepartam apoape in fiecare zi.  Pe langa faptul ca este inestetic, praful din casa noastra are si multe efecte negative asupra sanatatii – un motiv in plus pentru care trebuie sa scapam de el. Nu este foarte placut sa fii nevoit sa stergi praful in fiecare saptamana, dar nu este cazul sa ne simtim descurajati in fata acestuia, pentru ca exista metode de a il face sa dispara pentru mai mult timp! Iata cateva sugestii despre cum se sterge praful in mod eficient:

  1. Pregateste-ti ustensilele. Inainte de a te apuca de treaba, este necesar sa te asiguri ca detii toate materialele necesare acestei activitati. Vei avea nevoie de un pamatuf – de preferat cu pene, pentru ca este cel mai eficient, un mop pentru praf – ca sa il utilizezi in cazul prafului de pe podea, un aspirator – pentru covoare, draperii, etc., carpe pentru praf, cele mai practice fiind cele din microfibra si un spray special pentru mobila.
  2. Sterge praful in mod sistematic. Trebuie sa stii ca praful se depune peste tot si de aceea nu trebuie sa pierzi din vedere niciun loc. Pentru acest lucru e nevoie sa iti faci dinainte un plan pe care sa il urmezi indeaproape. Cea mai buna directie de stergere a prafului este de sus in jos, ca urmare este necesar sa te ocupi intai de tavan si de obiectele de iluminat, dupa care vor urma peretii si tablourile. Acum vei avea mult mai mult praf pe podea, asa ca va trebui sa il elimini cu ajutorul aspiratorului sau a mopului de praf. Pentru restul camerei foloseste o anumita directie dupa care sa stergi praful de peste tot – spre exemplu in sensul acelor de ceas.
  3. Tine cont de tipul de suprafata. Fiecare zona din casa are nevoie sa fie curatata de praf. Insa nu toate suprafetele pot fi curatate cu acelasi tip de ustensile. Spre exemplu, pentru praful de pe mobila poti sa folosesti mai intai un pamatuf si apoi o carpa din microfibra, pentru un efect remarcabil. Insa pentru obiectele decorative cum sunt portelanurile sau piesele din ceramica, va fi nevoie de o pensula .
  4. Ai grija sa nu omiti vreun loc. Daca doresti sa stergi praful asa cum ar face o firma care ofera servicii profesionale de curatenie, nu trebuie sa uiti de nici o zona din casa. Astfel, e nevoie sa iti amintesti de locuri si obiecte care uneori sunt trecute cu vederea, cum ar fi: ramele usilor, paturile, colturile camerelor, draperiile, canapele sau suprafetele de sub mobila.

Folosind aceste sfaturi si cu multa rabdare, casa ta va straluci de curatenie, iar daca vrei sa scapi de praf rapid si fara efort ne poti chema pe noi.